måndag 24 augusti 2009

Spagetti med kyckling och blomkålscreame



Dinkelspagetti med kyckling och blomkålscreame


(fr. 6 mån)

(ca. 8 port)

300g kyckling filéer dl kokt dinkelspagetti
1/2-1 blomkålshuvud
2 dl havregrädde
1 msk smör
2 msk rapsolja
1 pressed vitlöksklyfta

Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och koka dem i ca. 15 min, beroende på storlek på bitarna. Viktigt att kolla så att de är helt genomkokta.

Dela blomkålen i små buketter och ångkoka dem i ca 15 min. Samtidigt kokar du spagettin i ångkoksvattnet i ca. 12 min. Blomkålen och spagettin bör då vara färdiga samtidigt.

Lägg sedan alla ingredienserna i blender/mixer och mixa alltihop.

Dela upp i mindre portioner och frys.



Tips:
Om ditt barn är äldre än 6mån. och du vill ha lite större bitar, kan du mixa alla ingredienserna förutom spagettin som du ist. klipper i små bitar. Blanda de mixade ingredienserna tillsammans med den klippta spagettin i en skål.

Inga kommentarer: