Hugo är oftast väldigt ivrig när det är dags för mat. Jag hinner knappt värma maten i en kastrull (ej i micron), innan han har hunnit bli vrålhungrig och ledsen. Därför brukar jag lägga fram små pyttebitar av Mjälloms paltbröd som han kan sitta och plocka lite med medan jag gör i ordning maten. Perfekt sysselsättning för honom. Brödet är också väldigt järnrikt vilket är bra för små bebisar som ska äta mycket järn. Dessutom tränar han sin finmotorik när han plockar med de små bitarna för att få dem till munnen. Det är viktigt att man delar brödet i pyttesmå bitar och lägger fram några i taget så att barnet ej sätter dem i halsen. Barnen bör också ha fått ett par tänder innan man ger dem för att vara på den säkra sidan. Man bör dessutom aldrig lämna barnet ensam med brödbitarna även om de är pyttesmå utan hela tiden ha barnet under uppsikt. jag brukar också smula ner lite paltbröd i gröten för att göra den extra järnrik. Kan varmt rekommenderas!
En inspirerande blogg där jag som mamma till två underbara småbarn delar med mig av mina erfarenheter och min vardag. Enjoy!
onsdag 12 augusti 2009
Järnrikt plockbröd
Hugo är oftast väldigt ivrig när det är dags för mat. Jag hinner knappt värma maten i en kastrull (ej i micron), innan han har hunnit bli vrålhungrig och ledsen. Därför brukar jag lägga fram små pyttebitar av Mjälloms paltbröd som han kan sitta och plocka lite med medan jag gör i ordning maten. Perfekt sysselsättning för honom. Brödet är också väldigt järnrikt vilket är bra för små bebisar som ska äta mycket järn. Dessutom tränar han sin finmotorik när han plockar med de små bitarna för att få dem till munnen. Det är viktigt att man delar brödet i pyttesmå bitar och lägger fram några i taget så att barnet ej sätter dem i halsen. Barnen bör också ha fått ett par tänder innan man ger dem för att vara på den säkra sidan. Man bör dessutom aldrig lämna barnet ensam med brödbitarna även om de är pyttesmå utan hela tiden ha barnet under uppsikt. jag brukar också smula ner lite paltbröd i gröten för att göra den extra järnrik. Kan varmt rekommenderas!
Etiketter:
Recept på Hugos mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar