Igår kväll var Carro och Hector hemma hos oss på middag. Vi passade på att ha lite tjejkväll för Erik var ute med kollegorna och Jocke (Carros sambo) hade en kompis på besök hemma hos dem. Nu när både Hector och Hugo kryper för fullt så hade vi ganska fullt upp med dem under kvällen men vi lyckades ändå klämma in lite vuxentid. Vi fick i allafall äta i lugn och ro ute på balkongen för Hector somnade i Hugos babysitter medan Hugo roade sig i gåstolen. Sedan vaknade Hektor och då var det Hugos tur att bli trött, så de löste av varandra under kvällen…
Nu när vi har flyttat bor vi jättenära varandra. De bor på andra sidan gatan några minuter från oss. Då kommer vi att kunna umgås ännu mer framöver :). Det är himla roligt att vi fick kontakt genom mammagruppen och att vi nu umgås hela familjerna med varandra som riktigt goda vänner. Lena och Thomas är det andra paret som vi umgås med. Känns som att vi tre hittade varandra, och så är det extra roligt att det fungerar jättebra med killarna också. Både de stora och de små :). Sist vi träffades alla sex, eller rättare sagt alla nio med barnen räknat, så fick vi en inbjudan till Lena och Thomas bröllop som äger rum den 15/8 i Uppsala. Det kändes jätteroligt. Så vi tar tåget dit tillsammans och sedan delar vi taxi hem på natten... Känns praktiskt då vi bor så nära varandra. Hm...då är frågan vad jag ska ha på mig...? Jaja, det får bli en senare fråga...
Vi åt jättegod mat som jag hade lagat. Det är underbart att få stå och laga mat i vårat nya kök. Jag älskar kreativiteten i matlagning. Att inte ha bestämt så mycket innan utan gå ganska mycket på känsla och låta råvarorna med dess doft, färg och textur vägleda mig…Här kommer menyn och receptet...
Meny
Gazpacho toppad med yoghurtsås och färsk basilika
Laxkotlett med tomat- och champinjonsås, och bulgursallad
Jordgubbar och glass toppad med mörk choklad
Espresso
Recept
Gazpachon gjorde jag faktiskt inte själv den här gången eftersom jag hade lite ont om tid... utan köpte istället Keldas färdiglagade tomatsås och serverade den kall (så att det blev en Gazpacho). Sedan toppade jag den med en klick youghurtsås och färsk basilika. Kanongott i värmen!
Den färska laxkotletten gjorde jag i ugnen på 175 grader i ca 10 min, sedan tog jag ut den och lät den stå ovanpå spisen och vila ett tag. Då blev den alldeles perfekt med lite rått i mitten. Hellre lite för rå än för vällagad enligt min smak.
När jag gjorde min tomat- och champinjonsås började jag med att hetta upp pannan och sedan stekte jag vitlök, basilika, svartpeppar och salt i olivolja. När det hade svettats färdigt och tagit färg lade jag i de färska körsbärstomaterna och champinjonerna som jag hade hackat i småbitar. Sedan hällde jag på lite mer olivolja och lite vatten och lät det småputtra i 30 min. Strax innan servering rörde jag i färsk basilika.
I min bulgrsallad hade jag fullkornsbulgur, spenat, körsbärstomater, avocado och rödlök. Dressingen bestod av rapsolja och balsamico.
Youghurtsåsen gjorde jag på matlagningsyoughurt, salt, peppar. Sedan ringlade jag den vackra gyllengula rapsoljan över.
Gazpachon gjorde jag faktiskt inte själv den här gången eftersom jag hade lite ont om tid... utan köpte istället Keldas färdiglagade tomatsås och serverade den kall (så att det blev en Gazpacho). Sedan toppade jag den med en klick youghurtsås och färsk basilika. Kanongott i värmen!
Den färska laxkotletten gjorde jag i ugnen på 175 grader i ca 10 min, sedan tog jag ut den och lät den stå ovanpå spisen och vila ett tag. Då blev den alldeles perfekt med lite rått i mitten. Hellre lite för rå än för vällagad enligt min smak.
När jag gjorde min tomat- och champinjonsås började jag med att hetta upp pannan och sedan stekte jag vitlök, basilika, svartpeppar och salt i olivolja. När det hade svettats färdigt och tagit färg lade jag i de färska körsbärstomaterna och champinjonerna som jag hade hackat i småbitar. Sedan hällde jag på lite mer olivolja och lite vatten och lät det småputtra i 30 min. Strax innan servering rörde jag i färsk basilika.
I min bulgrsallad hade jag fullkornsbulgur, spenat, körsbärstomater, avocado och rödlök. Dressingen bestod av rapsolja och balsamico.
Youghurtsåsen gjorde jag på matlagningsyoughurt, salt, peppar. Sedan ringlade jag den vackra gyllengula rapsoljan över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar